Bedieningsconcepten voor de volgende generatie machines:
Mobiele bediening - multi-touch – gebruikersrollen - verbinding met de cloud


Gebruiksvriendelijke machine interface concepten voor machinebediening in fabrieken van de toekomst zijn gebaseerd op de gewoontes van gebruikers zoals we die ook kennen van smartphones en tablets. De bediening door middel van aanraking en gebaren is geïntegreerd in de HMI panels en is ook onderdeel van de koppeling met clouddiensten en bedieningsapparaten.

De volgende generatie machineoperators verwacht een human machine interface (HMI) die aansluit op de interface die zij gewend zijn van hun persoonlijke mobiele apparaten in hun privéleven. Van management tot distributie, van logistiek tot productie, nieuwe smart devices verschijnen op steeds meer plekken in de werkomgeving. Industrial internet of things geeft productiemanagers en servicemedewerkers in de industrie het voordeel van constante toegang tot de status van machines, datasheets of serviceplannen via het internet, waar u ook bent. Het resultaat: Minder uitvaltijd en hogere productiviteit.

Simon Sittig, een onderzoeker aan de RWTH Aachen University legt in zijn whitepaper “Designing and developing control systems that truly meet the needs of users” (Het ontwerpen en ontwikkelen van besturingssytemen die werkelijk voldoen aan de behoeften van gebruikers) uit hoe de Industry 4.0-omgeving, ook wel industrial internet of things, een voortdurend groeiende stroom van informatie beheert en kan worden gebruikt om de efficiëntie te vergroten. Hierbij kunnen gebruikersrollen worden gebruikt om te zorgen dat alleen relevante gegevens aan een bepaalde gebruikersgroep worden toegewezen. Door informatie af te stemmen op een bepaalde werksituatie, de werkcontext, kan de informatie nog doelgerichter worden voorbereid. Ook bespreekt hij het gebruik van nieuwe technologieën zoals smartwatches, welke voornamelijk bekend zijn van toepassingen in de consumentenomgeving.

U kunt ook onze whitepaper "Innovatieve bedieningspaneel concepten voor de volgende generatie machines" lezen in de sectie “Meer informatie”. Hierin kijken we naar de conflicterende prioriteiten van nieuwe ontwerpmogelijkheden voor bedieningspanelen en naleving van de relevante normen en richtlijnen. Verder onderzoekt deze paper de human machine interface (HMI) als onderdeel van de algehele systeemarchitectuur.

banner

Laat uw gegevens achter en download de whitepaper.


Wilt u geen Eaton-nieuws missen?

Maak dan een persoonlijk Eaton-profiel aan via eaton.nl/mijnprofiel, en geef eenvoudig per onderwerp aan of u ons wel of geen toestemming geeft u hierover te informeren.

Registreren