Stap in de wereld van Smart Industry met veilige cloud communicatie voor machinebouw en paneelbouw.


In de whitepaper met als onderwerp "Machines en systemen voorbereiden voor verbinding met het Internet of Things (IoT)" behandelt Eaton hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op Smart Industry. Een zeer belangrijk additioneel thema op deze whitepaper is het bieden van veilige en eenvoudige oplossingen die verder gaan dan alleen voorbereidingen op de digitale toekomst met IoT, Cloud en Industry 4.0, maar ook voldoen aan de geldende regelgeving met betrekking tot verzamelde data. Daar slaan Eaton en T-Systems de handen ineen. Door het combineren van hun knowhow over het Internet of Things (IoT) kunnen ze machinebouwers, systeembouwers en paneelbouwers helpen hun klanten klaar te stomen voor Smart Industry.

Dr. Stefan Braun, hoofd van Product Lifecycle Management & Digital Transformation Solution Consulting bij T-Systems en Karl-Heinz Arndt, Product Strategie Manager bij Eaton schreven een whitepaper dat de uitdagingen en hindernissen die bedrijven moeten overwinnen op hun weg naar Industry 4.0 behandelt. Hierbij focussen zij zich met name op de onlosmakelijke verbondenheid van productietechnologie, logistiek en informatie- en communicatietechnologie. Door de alliantie tussen Eaton en T-Systems kunnen (middelgrote) bedrijven profiteren van uitgebreide knowhow op het gebied van industriële automatisering en de transformatie van digitale bedrijfsprocessen. Het resultaat? Gezamenlijk ontwikkelde veilige oplossingen voor het integreren van machines in IoT-omgevingen. Van dataverzameling op componentniveau tot veilige overdracht van machine naar de cloud van T-Systems en verder naar de verwerking van gegevens uit de cloud. Dankzij het gebruik van zeer veilige Duitse servers kunnen klanten zich ervan verzekeren dat alle verzamelde en opgeslagen gegevens worden behandeld in overeenstemming met de Duitse gegevensbeschermingsvoorschriften.

Een ander belangrijk aspect is hoe verzamelde gegevens worden verwerkt en aangeboden aan gebruikers. Daarom ontwikkelen Eaton en T-Systems methoden en diensten om deze gegevens te analyseren en het bruikbaar te maken met bijvoorbeeld visualisaties, alarmeringen en analyses die onderhoudsintervallen kunnen optimaliseren op basis van voorspellende onderhoudsalgoritmen. In de whitepaper gebruiken de auteurs verschillende toepassingsvoorbeelden om uit te leggen hoe deze in Duitsland ontwikkelde cloud-services een enorme toegevoegde waarde kunnen bieden in termen van voorspellend onderhoud, energiebeheer, online ondersteuning en anomalie-detectie.  


banner

U kunt de whitepaper gratis downloaden nadat u zich heeft geregistreerd. De whitepaper is Engelstalig.